Tuesday, September 13, 2016

Българка стана "Мис Планет 2016"




Марина Войкова спечели световната титла "Мис Планет 2016". Красавицата победи в конкуренция с над 40 участнички от 25 държави. "Miss Planet" е един от най-престижните конкурси за красота в света, основан преди повече от 25 години в Холивуд. Тазгодишното издание се проведе в град Батуми - столица на Аджария, Югозападна Грузия на 10.09.2016 г. Веднага след победата Марина споделя в своя профил в социалната мрежа, че битката е била много оспорвана, че тази корона не е само нейна, а е на цяла България. "Невероятно щастлива съм да споделя, че България спечели MissPlanet 2016. Аз съм най-щастливият човек!!!!!", написа тя.

www.novini.bg


"Мис България 2015" грабна титлата "Miss Planet 2015", след драматичен финал с представителката на Малайзия.

"Невероятно щастлива съм да споделя, че България спечели "Miss Planet 2016"! Аз съм най-щастливият човек!!!",бяха първите думи на Марина в Facebook след голямата победа.

ази годинa конкурсът се проведе в Грузия.

Участници от 40 страни имаха възможност да посетят и да научат за грузинската култура, история и забележителности. Сред тях бяха Филипините, Малайзия, Португалия, Холандия, Китай, Сингапур, Бразилия, Шри Ланка, Украйна, Русия, Гърция, Бразилия и др.

"Miss Planet" е един от най-престижните конкурси за красота в Света , основан преди повече от 25 години в Холивуд.

Основната цел на Международния конкурс "Miss Planet" е да покаже туристическите , културни и исторически атракции на страната-домакин .

Така ще се подпомогне развитието на туризма ,приятелските и културни връзки между страните .

"Тази корона е обща, тази корона е българска и всеки един българин трябва да се гордее", каза "Miss Planet 2016" след края на конкурса.

Марина представи национална носия от родния си шопски край – осъвременена версия, създадена от дизайнерката Мариета Славчева.

Участниците дефилираха в модно ревю с тоалети на дизайнери от своята държава, за ревюто Марина бе заложила на стилна рокля. Във финалната вечер на награждаването тя блестеше с рокля с диаманти в тюркоаз на дизайнерката София Борисова.

Това е един от най-големите успехи за страната ни в последните години на престижните международни конкурси за красота.

"Мис България 2015" направи изключително представяне, класирайки се и в Топ 5 на финала за най-талантливите изпълнителки на конкурса.

В крайна сметка Марина Войкова не успя да стане първа в категорията за най-талантлива изпълнителка на конкурса, но заслужено грабна короната за най-красива, измежду всички 30 момичета от различни страни по света.


www.edna.bg





No comments:

Post a Comment