Sunday, July 10, 2016

Висша мода 2016: Урок по женственост




Обикновено свързваме висшата мода с изкусно майсторство на шивачи, комбинирано с безкрайната креативност на дизайнери.

До момента видяхме точно това – веднъж от Giambattista Valli и втори път от Chanel. Когато някоя модна къща се обърне към друга концепция обаче, това винаги привлича внимание.

За есен 2016, това със сигурност е Armani Privé, които насочиха вниманието ни към вечните класики и то в най-красивата им форма.

Колекцията представя точно този шик, който леко ни напомня на изминалите години, изпълнени с женствени форми, красиви кокетни акценти и много луксозни материи.
Още по темата
Висша мода 2016: Вибрации и органза в рокли
Висша мода 2016: Ода за силната жена

Започваме с комбинация между панталон и сако, съчетани цветово така, че сякаш не са два отделни компонента, а балансирано цяло.

Карето преобладава веднъж в сакото, втори път в панталоните, за да завърши с най-съблазнителната връхна дреха – болерото.

Втората концептуална част на колекцията, ако можем да ги разделим, е основно с концентриране върху черното и точно този акцент върху майсторската обработка и комбинация на луксозни материи.

Виждаме смели прозрачни елементи, пера и пищни бродерии. Завършващите силуети на модната къща описват точно тези рокли, които бихме носили, ако бяхме във времето на „Великият Гетсби“ – пищни, женствени, описващи телата и оставящи след себе си усещане за фатална жена.

Дори и да не е точно тази приказна пищност, която очакваме, от Armani Privé показаха своя емблематичен почерк и ясно очертаха другата страна на висшата мода.


www.tialoto.bg

No comments:

Post a Comment