Monday, June 20, 2016

Най-оригиналната бална рокля с фолклорен мотив




Днес ще ви представим разказа на една майка, която с много трепет и вълнение ни потърси, за да сподели с нас историята на балната рокля на своята дъщеря. Тъй като ние от Fashion.bg подкрепяме българското и вярваме, че нашите фолклорни мотиви имат място на световния моден подиум, с радост ще ви представим пътя на Елина и майка и Златка до създаването на официална рокля от съвременни материи, съчетани с истински вълнени гайтани:

"…Когато следваш нишката, няма да изгубиш пътя."

Създаването на модерна рокля с етно мотиви се оказа голямо предизвикателство и премина през няколко фази и етапа. Разговаряхме с различни специалисти - моделиери, проучвахме различните видове шевици, както и мотиви от различните краища на страната. Използването на бродерии (истински и щампирани) масово и на всевъзможни дрехи ни отказа от идеята за рокля с бродерия.

Благодарение на моите впечатления от гайтаните и детайлите от Златоград и желанията на моята дъщеря Елина, заедно с дизайнерката Мая Василева от Велико Търново направихме проект на нашата рокля, включващ както съвременни материи като копринен шифон, кристали Сваровски, сатен, така и вълнени гайтани и пафти от ковано желязо.


fashion.bg

No comments:

Post a Comment