Wednesday, January 27, 2016

'Chanel & Co'




CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение
Мари-Доминик Льолиевр

На 1 февруари излиза от печат „CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение“, великолепна биографична книга за жената, извършила революция в модата на 20-и век!
„CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение“ (превод: Красимир Петров, 384 стр., цена: 19 лв.) проследява необикновената съдба на Габриел („Коко”) Шанел, всепризнат пионер в областта на модата, една от най-влиятелните личности на 20-и век. От сиропиталището в Обазин, през двореца на херцог Уестминстър, до ателието на улица „Камбон“ и световната слава, житейският път на легендарната дизайнерка на свой ред е повлиян от присъствието и сътрудничеството на галерия авторитетни, повече или по-малко близки на сърцето й личности като Игор Стравински, великата княгиня Мария Павловна, Сергей Дягилев и Лукино Висконти. Отношенията й с тях – ту делови, ту интимни, но винаги ексцентрични, бележат етапите на нейния възход и очертават характера й. Стилът на Шанел е чиста еманация на френския дух, ръководен от умереността, от онова „нито прекалено много, нито прекалено малко”, което се проявява и във френските градини, във френската архитектура, в изкуството да се живее.

Мари-Доминик Льолиевр е журналистка и авторка на няколко романа, но заслуга за нейната известност имат преди всичко биографиите на Серж Генсбур, Франсоаз Саган, Брижит Бардо и Габриел Шанел. В тях строгата достоверност, основана на преки свидетелства, кореспонденция и архивни документи, е въплътена в емоционален разказ, а известните епизоди и събития са представени в нова, неочаквана за читателя светлина.

Очаквайте премиерата на книгата на 2 февруари от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”! Присъединете се към най-елегантното модно-литературно събитие този сезон.

SofiaArsNet

Without her friends, the orphan Gabrielle would not have become Coco Chanel.
They exchanged their lovers, their dresses and jewelry, their science glamor and taste. She loved and hated them. They paid him well.
Unpublished archives reveal a terribly Chanel living in a world in turmoil. It's Sex and the City with a century ahead.
Rue Cambon to Villa Roquebrune, the Ritz Hotel Lausanne Palace via New York, the author opens secret doors.
The first human portrait of Gabrielle Chanel.

www.librairie7l.com


No comments:

Post a Comment